Screen shots

 

 

 

Κοστολόγιο με...Νού στην εκπαίδευση

Εάν αντιπροσωπεύετε κάποιο εκπαιδευτήριο μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, μπαρ, Hotel Management τότε το Κοστολόγιο με…Νου είναι το κατάλληλο εργαλείο για εσάς και τους μαθητές σας.

Το Κοστολόγιο με…Νου χρησιμοποιείται ήδη από 3 εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα (1 Hotel management και 2 σχολές μαγειρικής) και ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και από το εξωτερικό.

Ενημερώστε μας ότι ενδιαφέρεστε να εντάξετε το Κοστολόγιο με…Νου στο πρόγραμμα σπουδών σας εδώ και θα σας παρέχουμε εκπαιδευτικές άδειες για όλους τους μαθητές σας σε τιμή έκπτωση βελτιώνοντας έτσι το εκπαιδευτικό προϊόν σας.


• 800+ συστατικά τροφίμων και ποτών που μπορείτε να επιλέξετε για να δημιουργήσετε τις συνταγές σας. (Οι μαθητές σας δεν χρειάζεται να δακτυλογραφούν τα συστατικά αφού έχουμε συμπεριλάβει όλα τα βασικά συστατικά που θα μπορούν να βρεθούν σε μία κουζίνα. Παρόλα αυτά μπορούν να προσθέσουν και άλλα)
• Προσθέστε τιμή αγοράς και φύρα των συστατικών σας και το Κοστολόγιο με…Νου θα σας υπολογίσει το κόστος σε Ευρώ των συνταγών ή ολόκληρων μενού. (Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μαθαίνουν τις έννοιες της φύρας και της απόδοσης και πόσο αυτά επηρεάζουν το τελικό κόστος των συνταγών τους)
• Δημιουργήστε συνταγές και υποσυνταγές (συνταγές που συμμετέχουν σε άλλες συνταγές)
• Οργανώστε τις συνταγές σας σε κατηγορίες
• Προσθέστε φωτογραφίες και εκπαιδευτικά βίντεο σε κάθε συνταγή σας
• Υπολογίστε το κόστος πρώτων υλών (food cost) καθώς και το μεικτό κέρδος (gross profit) κάθε μερίδας συνταγής με βάση την τιμή πώλησης της. (Οι μαθητές εκτός από το ότι θα μάθουν να χειρίζονται πρακτικά το Food Cost και Gross Profit των συνταγών τους, θα κατανοήσουν άριστα το πόσο σημαντική επιρροή στο τελικό κόστος έχει η σωστή επιλογή των προμηθευτών τους).
• Δημιουργήστε μενού και δείτε το κόστος του.
• Δείτε την διατροφική αξία των δημιουργιών σας (θερμίδες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες λίπη κτλ.) με την βοήθεια του USDA. (Απαραίτητη γνώση για έναν μελλοντικό επαγγελματία επισιτισμού είναι και ο σωστός υπολογισμός της διατροφικής αξίας των συνταγών που προσφέρονται στους πελάτες με ειδικές διατροφικές ανάγκες)
• Αυτοματοποιήστε την λίστα παραγγελιών σας. Το Κοστολόγιο με…Νου θα υπολογίσει για εσάς με ακρίβεια γραμμαρίου τα υλικά που πρέπει να παραγγείλετε για την παρασκευή συγκεκριμένου μενού με βάση τον αριθμό των ατόμων για τα οποία θα παρασκευαστεί αυτό το μενού.
• Συγκρίνετε τους κωδικούς (πιάτα, ποτά, προϊόντα) που συμμετέχουν σε ένα μενού με βάση την κερδοφορία και την δημοτικότητά τους με την βοήθεια της Μηχανικής μενού (Menu Engineering Analysis). Το Κοστολόγιο με…Νου θα σας προτείνει ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την απόδοση των κωδικών που δεν αποδίδουν αρκετά. (Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με ένα απαραίτητο Report που οξύνει την αναλυτική τους ικανότητα σε σχέση με την απόδοση που έχουν τα μενού που κατασκευάζουν).
• Μεταφράστε συνταγές και συστατικά με την βοήθεια της Μετάφρασης Google
• Λεξικό Μαγειρικής
• Λίστα προμηθευτών. Δείτε με μια ματιά τους προμηθευτές σας με τα στοιχεία επικοινωνίας τους καθώς και τι υλικά σας προμηθεύουν. (Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν να επιλέγουν τον σωστό προμηθευτή και να διαπραγματεύονται καλύτερες τιμές προς συμφέρον της επιχείρησης)
• Μετατροπέας μονάδων (π.χ. μετατρέψτε σε γραμμάρια μια κούπα ή ένα κουταλάκι του γλυκού)
• Ατζέντα με τηλέφωνα επικοινωνίας πελατών και συνεργατών σας.
• Λίστα με εργασίες της ημέρας.
• Λίστα αναλωσίμων που συμμετέχουν στις συνταγές. Το κόστος των αναλωσίμων που συμμετέχουν σε μία συνταγή, συχνά παραβλέπεται από τους επαγγελματίες. Με το Κοστολόγιο με…Νού, το κόστος των αναλωσίμων προστίθεται αυτόματα στην μερίδα της συνταγής.
• Συνεργαστείτε με άλλους επαγγελματίες χρήστες του Κοστολόγιο με…Νου για να αποστείλετε ή να δεχτείτε συνταγές.(Η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ μαθητών θα βελτιώσει το αίσθημα συλλογικής δουλειάς και θα εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς επαγγελματίες να είναι μέρος μιας υγιούς ομάδας).