1. Λίστα κατηγοριών συνταγών αλφαβητικά: Οι κατηγορίες που έχετε κατατάξει τις συνταγές σας. Αυτή η λίστα εμφανίζεται αλφαβητικά. Εάν θέλετε να ορίσετε εσείς την σειρά εμφάνισής τους μπορείτε να χρησιμοποιείτε νούμερα πριν τον τίτλο που δώσατε στην κατηγορία.
2. Λίστα συνταγών: Όταν επιλέξετε μια κατηγορία συνταγών κάνοντας click πάνω στο εικονίδιο της στα αριστερά της οθόνης, αυτόματα θα βλέπετε τις συνταγές που έχετε καταχωρήσει στην επιλεγμένη κατηγορία καθώς και την υπολογισμένη τιμή κόστους* παρασκευής τους (*με βάση τιμές συστατικών, ποσότητα που χρησιμοποιείται στην συνταγή, απώλειες, και extra κόστη αναλωσίμων που τυχόν να χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αυτής της συνταγής. Κόστη εργατικού δυναμικού και λοιπά έξοδα δεν υπολογίζονται στην τιμή κόστους της κάθε συνταγής ). Κάνοντας μονό click σε μια συνταγή, μπορείτε να βλέπετε μια σύντομη περιγραφή της στα δεξιά της οθόνης σας. Με διπλό click βλέπετε αναλυτικά την επιλεγμένη συνταγή.
3. Πληροφορίες στο Internet: Έχοντας επιλέξει μια συνταγή, μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να αναζητήσετε πληροφορίες , φωτογραφίες, video και ορισμό για αυτή την συνταγή στο Internet. Δοκιμάστε τα 4 κουμπιά αναζήτησης στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης και γλιτώστε πολύτιμο χρόνο στις αναζητήσεις σας.
4. Νέα συνταγή: Εδώ μεταβαίνετε στην ειδική σελίδα σύνθεσης νέας συνταγής. Η επεξήγηση για το πώς θα δημιουργήσετε μία νέα συνταγή γίνεται παρακάτω. Για την ώρα αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πρέπει να έχετε καταχωρήσει πρώτα όλα τα συστατικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στην βάση δεδομένων του προγράμματος
5. Σύνδεσμος για αναλυτική περιγραφή της συνταγής: Εάν επιλέξετε μία συνταγή από την λίστα και πατήσετε «Δείτε αναλυτικά την συνταγή», θα μεταβείτε στην ανάλυση της συνταγής σε συστατικά, τρόπο παρασκευής, μερίδες, συνολικό κόστος, τιμή πώλησης, ποσοστό κέρδους κτλ. Την ανάλυση της συνταγής μπορείτε επίσης να δείτε κάνοντας διπλό click σε μια συνταγή.
6. Ανανέωση πληροφοριών: Όταν προσθέσετε ή διαγράψετε μια συνταγή ή μία κατηγορία συνταγών, πρέπει να πατήσετε το κουμπί της ανανέωσης για να ενημερωθούν οι λίστες σας και να δείτε τις αλλαγές σας να πραγματοποιούνται. Η αλλαγές φυσικά έχουν αποθηκευτεί στο σύστημα και θα τις δείτε εάν εκκινήσετε το Κοστολόγιο με..Νου! ®. Παρόλα αυτά με το κουμπί της ανανέωσης βλέπετε τις αλλαγές σας χωρίς να χρειαστεί επανεκκίνηση του προγράμματος.
7. Επεξεργασία κατηγοριών ( ορεκτικά, κυρίως πιάτα κτλ ): Με αυτό το κουμπί έχετε την δυνατότητα να επεξεργαστείτε τις κατηγορίες συνταγών σας. Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας.