1. Νέο μενού: Εδώ μπορείτε να συνθέσετε ένα καινούργιο Μενού. Το πρώτο πράγμα που θα σας ζητηθεί είναι να δώσετε ένα όνομα στο νέο μενού. Μόλις το κάνετε και πατήσετε το ΟΚ, θα δείτε το Νέο μενού να εμφανίζεται στην λίστα όλων των μενού που έχετε αποθηκεύσει στην αριστερή μεριά της σελίδας Μενού. Εάν δεν το βλέπετε τότε πρέπει να κατεβάσετε την μπάρα προς τα κάτω κάνοντας «Scroll Down» για να το δείτε. Κατόπιν πρέπει να πατήσετε το κουμπί «επεξεργασία». Δείτε παρακάτω για επεξήγηση της επεξεργασίας.
2. Εργαλεία μενού: Με την μπάρα των εργαλείων του μενού (στο πάνω μέρος κάθε μενού), μπορείτε να ανανεώσετε την σελίδα του μενού για να «πάρει τις καινούργιες αλλαγές που μόλις κάνατε (Refresh), να εκτυπώσετε το μενού (Print), να δείτε την ολοκληρωμένη εικόνα του μενού σας πριν το τυπώσετε (Page Layout), να επεξεργαστείτε τις διαστάσεις της σελίδας την οποία θα εκτυπώσετε (Page Setup) να «σώσετε» το μενού ως ένα αρχείο excel- word-PDF στον υπολογιστή σας (Export) καθώς και να μετακινηθείτε στην επόμενη ή προηγούμενη σελίδα του μενού σας. Τέλος μπορείτε να επιλέξετε το ποσοστό μεγέθυνσης που επιθυμείτε να δείτε το μενού σας (Zoom)
3. Επεξεργασία: Εδώ μπορείτε να επεξεργαστείτε το νέο μενού που μόλις ονομάσατε (Βήμα 1 πιο πάνω) ή και ένα παλιότερο Μενού. Μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε φωτογραφία, να αλλάξετε το όνομα του, να προσθέσετε συνταγές (θα πρέπει να έχετε ήδη συνθέσει τις συνταγές για να τις αναζητήσετε και να τις προσθέσετε εδώ), να αφαιρέσετε συνταγές που είναι ήδη στο μενού που επιλέξατε να επεξεργαστείτε. Έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε τις συνταγές σας στα διάφορα τμήματα του μενού πχ ορεκτικά με το να επιλέξετε το κατάλληλο στο πεδίο της προσθήκης συνταγών «στα». Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να πατήσετε το « το μενού» για να δείτε την εικόνα του μενού μετά από κάθε αλλαγή που κάνετε.
4. Εκτύπωση μενού: Μπορείτε να εκτυπώσετε το επιλεγμένο μενού πατώντας «εκτύπωση»
5. Διαγραφή μενού: Μπορείτε να διαγράψετε το επιλεγμένο μενού πατώντας «διαγραφή».
6. Λίστα παραγγελιών: Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να υπολογίσετε τις ποσότητες των συστατικών που πρέπει να παραγγείλετε για να αναπαράγετε το κάθε μενού. Η αυτοματοποιημένη υπηρεσία «Λίστα παραγγελιών» μπορεί ακόμα να σας υπολογίσει τις ποσότητες που πρέπει να παραγγείλετε για να αναπαράγετε το επιλεγμένο Μενού όσες φορές θέλετε αναγράφοντας τον αριθμό στο ειδικό πεδίο.
7. Επόμενη σελίδα: Μεταβείτε στην επόμενη σελίδα του μενού
8. Προηγούμενη σελίδα: Μεταβείτε στην προηγούμενη σελίδα του μενού
9. Ανανέωση: Πατώντας το κουμπί της ανανέωσης, εμφανίζονται όλες οι αλλαγές που έχετε κάνει.
10. Λίστα μενού, επιλογή: Κάνοντας click πάνω σε οποιαδήποτε φωτογραφία της λίστας των μενού που έχετε συνθέσει μεταβαίνετε απευθείας στην κάρτα του επιλεγμένου μενού.