1. Νέο συστατικό: Εδώ μπορείτε να προσθέσετε ένα συστατικό αναγράφοντας τα στοιχεία του στα ανάλογα πεδία.
2. Φόρμα προσθήκης νέου συστατικού: Συμπληρώνοντας αυτήν την φόρμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο συστατικό στην βάση δεδομένων σας. Βασικά πεδία που πρέπει να συμπληρώσετε είναι η κατηγορία στην οποία ανήκει το συστατικό, ο τίτλος του, το κόστος ανά μονάδα μέτρησης και το ποσοστό απώλειας (wastage). Απώλεια ενός συστατικού είναι το ποσοστό που θα «χάσετε» κατά την προετοιμασία του για να μπει σε μία συνταγή. Για παράδειγμα, ένα ποσοστό του μήλου το «χάνετε» κατά τον καθαρισμό του.
3. Επεξεργασία κατηγοριών συστατικών: Με αυτό το κουμπί έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε τις κατηγορίες συστατικών σας. Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε μια νέα κατηγορία τότε πατήστε το κουμπί της επεξεργασίας κατηγοριών, κατόπιν το κίτρινο σύμβολο της πρόσθεσης, μετά δώστε έναν τίτλο στην νέα κατηγορία και αποθηκεύστε. Σημαντικό! Δεν μπορείτε να διαγράψετε μία κατηγορία συστατικών όταν υπάρχουν συστατικά μέσα σε αυτήν την κατηγορία. Η κατηγορία υποσυνταγές δεν μπορεί να διαγραφεί.
4. Πληροφορίες στο internet: Για κάθε ένα συστατικό της λίστας σας, μπορείτε να αναζητείτε πληροφορίες, φωτογραφίες, video και ορισμό στο internet. Δοκιμάστε τα 4 κουμπιά αναζήτησης στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης και γλιτώστε πολύτιμο χρόνο στις αναζητήσεις σας.
5. Προσθήκη συστατικού: Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία του νέου συστατικού στην φόρμα, πατήστε προσθήκη συστατικού για να προστεθεί στην λίστα της κατηγορίας που το καταχωρήσατε.
6. Ακύρωση προσθήκης: Μπορείτε αν θέλετε να ακυρώσετε την προσθήκη αυτού του συστατικού στην λίστα πατώντας το άκυρο.
7. Αποθήκευση αλλαγών: Για να αποθηκεύσετε αλλαγές που κάνετε σε ένα υπάρχον συστατικό, πρέπει να πατήσετε την αποθήκευση.
8. Επιλογή κατηγορίας για εμφάνιση: Για να βρείτε ένα συστατικό από την βάση δεδομένων σας, επιλέξτε την κατηγορία που ανήκει στο ειδικό πεδίο πατώντας το βελάκι
9. Προσθήκη / Αλλαγή εικόνας συστατικού: Αποθηκεύστε μία εικόνα της συνταγής σας από τα αρχεία σας. Προσοχή, η εικόνα που θα προσθέσετε πρέπει να είναι συμπιεσμένη (πλάτος 200 ύψος 240)
10. Στοιχεία κοστολόγησης συστατικού: Σε αυτήν την περιοχή μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία κοστολόγησης ενός συστατικού
11. Επεξεργαστείτε την λίστα όλων των συστατικών: Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την λίστα των συστατικών σας και να αλλάξετε τα χαρακτηριστικά του κάθε ενός ξεχωριστά ή ακόμα και μαζικά.