Με τα αντίγραφα ασφαλείας μπορείτε να αποθηκεύετε τα δεδομένα σας ανα πάσα στιγμή για να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταστραφούν από πιθανή βλάβη του υπολογιστή σας. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα για βέλτιστη σιγουριά.


Για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφάλειας των δεδομένων σας, μεταβείτε στα εργαλεία και πατήστε στην επιλογή αριστερά "Αντίγραφο ασφαλείας". Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τοποθεσία στον υπολογιστή σας για την αποθήκευση των δεδομένων, επιλέξτε εδώ ένα φάκελο στον υπολογιστή σας στον οποίο θα θυμάστε ότι αποθηκεύσατε το αντίγραφό σας. Καλό θα είναι να αποθηκεύσετε το αντίγραφό σας και εκτός υπολογιστή για να μείνει ανέπαφο σε μια βλάβη του υπολογιστή σας και να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε νέο υπολογιστή. Στη συνέχεια το αντίγραφό σας είναι έτοιμο!


Μπορείτε να επαναφέρετε ένα αντίγραφο δεδομένων που έχετε δημιουργήσει στο παρελθόν. ΠΡΟΣΟΧΗ, μετά από την επαναφορά ενός αντιγράφου όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέσα στο Κοστολόγιο με...Νού θα αντικατασταθούν με αυτά του αντιγράφου. Αν για παράδειγμα το αντίγραφό σας είναι ενός μήνα πρίν και εν τω μεταξύ καταχωρείτε συνταγές, με την επαναφορά αυτές θα χαθούν και τα δεδομένα σας θα είναι αυτά που περιέχει το αντίγραφο.


Για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας από ένα αντίγραφο ασφάλειας, μεταβείτε στα «Εργαλεία» και στην επιλογή "Επαναφορά Δεδομένων" στα αριστερά. Το πρόγραμμα θα σας ζητήσει να βρείτε το αντίγραφο στον υπολογιστή σας, εκεί που το είχατε αποθηκεύσει όταν το δημιουργήσατε. Πατώντας "Ναι" σε όλα τα προειδοποιητικά μηνύματα, το αντίγραφό σας θα εισαχθεί. Θυμηθείτε, τα δεδομένα σας θα αντικατασταθούν!